All aboard! 42 landen nemen deel aan Songfestival in Lissabon

Volgend jaar nemen 42 landen deel aan het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Dat heeft de Portugese openbare omroep RTP bekendgemaakt. Ook het logo en de slogan zijn voorgesteld.

De editie van het Songfestival van 2018 in Lissabon krijgt steeds meer vorm. Op een persconferentie heeft de RTP vandaag bekendgemaakt dat 42 landen deelnemen, waaronder Rusland dat na een jaar afwezigheid in Kiev terugkeert.

De organiserende omroep heeft ook de slogan voorgesteld: All aboard! (Iedereen aan boord!). "Portugal heeft Europa altijd met de rest van de wereld verbonden via de oceaan", legt de European Boadcasting Union (EBU) de keuze uit.

"500 jaar geleden was Lissabon het knooppunt van de belangrijkste maritieme routes. Vandaag gebruikt Lissabon de band met de oceaan als een inspiratie voor de slogan waarmee de stad de internationale gemeenschap uitnodigt samen te komen voor de wedstrijd."

Logo's

Tot slot heeft de RTP nog het logo van de editie van volgend jaar onthuld, of liever logo's. Het hoofdlogo toont een schelp, maar daarnaast wil de omroep 12 andere afgeleide logo's gebruiken die allemaal naar het leven in de oceanen verwijzen.

Het Songfestival vindt plaats op 8, 10 en 12 mei. België stuurt Laura Groeseneken. Dit zijn de overige deelnemende landen:

 • Albanië
 • Armenië
 • Australië
 • Azerbeidjzan
 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Estland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Georgië
 • Griekenland
 • Hongarije
 • Ierland
 • IJsland
 • Israël
 • Italië
 • Kroatië
 • Letland
 • Litouwen
 • Malta
 • Moldavië
 • Montenegro
 • Nederland
 • Noorwegen
 • Oekraïne
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Rusland
 • San Marino
 • Servië
 • Slovenië
 • Spanje
 • Tsjechië
 • Verenigd Koninkrijk
 • Wit-Rusland
 • Zweden
 • Zwitserland

Meest gelezen