Video player inladen ...

Bart De Wever volgt even rijles bij de Antwerpse politie

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft vanmorgen plaatsgenomen achter het stuur van een politiewagen. De Wever volgde bij het politiekorps in zijn stad de speciale rijopleiding voor prioritaite voertuigen. Sinds de start van die opleiding is het aantal ongevallen met dienstvoertuigen gevoelig gedaald.

Twee jaar geleden startte de Antwerpse politie zelf met een rijopleiding voor prioritaire voertuigen, na enkele ongevallen waarbij hun bestuurder telkens in fout was. Ruim een derde van het Antwerpse politiekorps heeft die specifieke rijopleiding intussen gevolgd. En vandaag was het de beurt aan burgemeester De Wever. Hij nam achter het stuur van een politievoertuig de proef op de som, aan de zijde van een officiële rij-instructeur. Met loeiende sirenes reed De Wever door zijn stad.

Sinds de start van de specifieke rijopleiding is het aantal schadegevallen bij Antwerpse politievoertuigen met 9,5 procent gedaald. Er zijn de voorbije 24 maanden ook ruim drie procent minder ongevallen gebeurd, waar een politievoertuig bij betrokken was.

Video player inladen ...