Videospeler inladen...

Gevonden wapens en munitie in kanaal: geen link met de Bende van Nijvel

De wapens en munitie die enkele maanden geleden opgevist werden door enkele jonge magneetvissers, blijken dan toch geen link te hebben met de Bende van Nijvel. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de analyse van de vondst, zo schrijven de kranten van Sudpresse. Het nieuws wordt bevestigd door het parket aan VRT NWS. 

Zo'n vijf maanden geleden hadden jonge magneetvissers uit het Kanaal Brussel-Charleroi bij Ittre twee dozen met het opschrift "rijkswacht" opgevist uit het water. De inhoud? Een riot gun, munitie van het kaliber 9mm en een revolver. Zo'n anderhalve week geleden stapten de jongens naar de speurders. Vlak bij de vindplaats werden in 1986 zakken met wapens bovengehaald, die wél toebehoorden aan de Bende. De link met de Bende van Nijvel was niet veraf en werd meteen onderzocht. 

Uit de voorlopige resultaten van het NICC blijkt nu dat er geen link zou zijn met de Bende van Nijvel. De kogels zouden dateren van in de jaren 90 - dus ná de overvallen van de Bende van Nijvel. De revolver - waarvan men dacht dat hij van bij de overval op wapenhandelaar Dekaise in 1982 afkomstig was - bleek niet gestolen te zijn bij de wapenhandelaar. Op basis van de eerste resultaten is er dus geen link tussen de gevonden wapens en de munitie. Dat wordt aan VRT NWS bevestigd door het parket van Bergen.

"Het is natuurlijk jammer, maar in deze zaak moeten we altijd voorzichtig zijn. Het zou een mirakel zijn, maar dat is niet het geval. Desondanks gaan we nog hard werken op de piste van de rijkswacht en Chris B.", zegt Ignacio De La Serna, procureur-generaal van Bergen, aan VRT NWS. Hij benadrukt ook dat er voorlopig niet opnieuw gedoken wordt in het kanaal.

Meest gelezen