© VRT Lies Willaert

Ish Ait Hamou debuteert als regisseur met de kortfilm "Klem"

Auteur en voormalig choreograaf Ish Ait Hamou krijgt van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) steun voor zijn regiedebuut met "Klem". Ish schreef voor de kortfilm ook het scenario dat gebaseerd is op zijn boek "Als je iemand verliest die je niet kan verliezen".

"Klem" vertelt het verhaal van een ontmoeting op de trein tussen de gewezen chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Ish vat de boodschap samen als "de medemens zien als opportuniteit en niet als een bedreiging."

Potemkino - dat eerder "Welp" maakte - staat in voor de productie. Ish is bij het grote publiek bekend van het tv-programma "So you think you can dance", heeft een rubriek bij "De madammen" op Radio 2 en is auteur van "Hard hart" en "Cécile".

Meest gelezen