Videospeler inladen...

Kim Duchateau tekent nieuw Nero-album: "Pas op pagina 22 zat hij in m'n vingers"

Cartoonist Kim Duchateau heeft een nieuw verhaal van Nero bedacht én getekend, een jaar na de dood van Marc Sleen.

Duchateau was samen met Catharina Kochuyt, de weduwe van Marc Sleen, te gast bij "Van Gils en gasten". Hij had naar eigen zeggen als kind al grote bewondering voor de absurde kant van Nero en voor alle knotsgekke personages.

“Eerst dacht ik dat het een grap was,” zei Duchateau, “maar het is een hele eer om Nero te mogen tekenen.”  De nevenpersonages tekenen lukte nog wel, maar Nero, dat was andere koek. “Nero is een icoon, net als Nijntje, Kuifje of Mickey Mouse. Je ziet het meteen als iemand anders die tekent. Pas op pagina 22 had ik ‘m in de vingers.”

Het album heet “De zeven vloeken” en is uitgegeven bij Matsuoka, een nieuw stripfonds van Standaard Uitgeverij. De wafelenbak komt wel aan het begin.

Het voorbije jaar was erg druk voor de weduwe van Marc Sleen. Hij kreeg onder meer een stripmuur in Middelkerke en zijn integrale atelier verhuisde naar het Stripmuseum in Brussel. “Dat hielp me om mijn verdriet een plaats te geven,” zegt Catharina Kochuyt. Marc Sleen overleed op 6 november vorig jaar; hij werd 93 jaar.  

Duchateau tekent een Nerofiguurtje bij "Van Gils & Gasten" (bekijk de video hieronder)

Videospeler inladen...

Meest gelezen