Sint-Maartens- en Sint-Niklaaskathedraal in Ieper
© Clément Philippe - creative.belgaimage.be

Uitgaven voor Ieperse miswijn stijgen van 116 naar 1.500 euro per jaar

Het gebeurt niet vaak, maar gisteravond stond de miswijn die geschonken wordt in de Ieperse kathedraal op de agenda in de gemeenteraad. Uit de begroting voor volgend jaar blijkt dat er voor volgend jaar 1.500 euro voor voorzien wordt, opmerkelijk want vorig jaar nog werd alles samen 116 euro aan wijn uitgegeven.

Het was gemeenteraadslid Philip Bolle (SP.A) die de kat de bel aanbond. "In 2016 werd er voor de aankoop van miswijn 116 euro uitgegeven. Voor 2017 staat er 800 euro gebudgetteerd en voor 2018 stijgt het naar het astronomische bedrag van 1.500 euro", zei hij gisteravond in de gemeenteraad volgens de liveblog van de Krant van West-Vlaanderen.

Het is tijd om klare wijn te schenken

"Is de deken van plan om in een wijnkelder te investeren", vroeg Bolle zich voorts af. "Het is tijd om klare wijn te schenken." Bij Radio 2 West-Vlaanderen gaat het gemeenteraadslid nog iets verder. "Ik vraag me af of de priester of deken een nieuwe smaak heeft ontwikkeld."

Het gemeentebestuur gaat de zaak onderzoeken. "Ik zal het navragen", zei schepen Dieter Deltour (CD&V) gisteravond nog op de gemeenteraad. "We verwachten inderdaad correcte cijfers."

Meest gelezen