Nergens in Europa zoveel bestralingstoestellen als in België

Nergens in de Europese Unie zijn er naar verhouding tot de bevolking zoveel toestellen voor radiotherapie als in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Radiotherapie of bestraling wordt gebruikt bij de behandeling van kanker. 

Samen met chirurgie en chemotherapie worden kankerpatiënten vaak behandeld met bestraling of radiotherapie. Vorig jaar werden in heel Europa 3.500 bestralingstoestellen gebruikt. De meeste in Frankrijk en Groot-Brittannië. In verhouding tot het aantal inwoners zijn er nergens meer van zulke toestellen dan in België: bijna 2 toestellen per 100.000 inwoners.

De cijfers worden niet toevallig vandaag vrijgegeven, want dag op dag 150 jaar geleden is Marie Curie geboren, de moeder van de radioactiviteit.

Meest gelezen