© Joe Fox - creative.belgaimage.be

New Yorkse politie-inspecteurs die beschuldigd zijn van het verkrachten van vrouw in hun dienstwagen, stappen op

Twee speurders van de New Yorkse politie die beschuldigd worden van het ontvoeren en verkrachten van een 18-jarige vrouw in hun dienstwagen, hebben ontslag genomen.

 

De speurders hadden in september in burger een auto tegengehouden en de vrouw opgepakt omdat ze marihuana en receptplichtige geneesmiddelen bij zich had. Volgens het Openbaar Ministerie sloegen ze haar in de boeien en dwongen haar in het anonieme dienstvoertuig afwisselend tot seksuele handelingen, vooraleer een van de speurders haar verkrachtte.

"Het is onbegrijpelijk dat twee NYPD-speurders met zoveel dienstjaren zo een monsterlijke daad hebben gepleegd", deelde het Openbaar Ministerie van Brooklyn mee. "Ze hebben de eed afgelegd om te beschermen en te dienen, maar die eed opzettelijk gebroken toen ze een vrouw in hun handen hebben verkracht".

Meest gelezen