Opnieuw Brits koninklijk bezoek naar Westhoek

De Westhoek mag zich opnieuw opmaken voor koninklijk bezoek uit het Verenigd Koninkrijk. Zaterdag komt prinses Anne langs voor Wapenstilstand. Naast de Last Post onder de Menenpoort zal ze onder meer een bezoek brengen aan het Talbot House.

Prinses Anne is de dochter van koningin Elizabeth II en prins Philip, en draagt de titel van Princess Royal, een titel die enkel de oudste dochter van een Brits monarch kan dragen. Zij komt op 11 november naar de Westhoek.

In de ochtend zullen de Princess Royal en viceadmiraal Sir Tim Laurence Talbot House in Poperinge bezoeken. Dat was een rust- en ontspanningsplaats waar soldaten uit de Eerste Wereldoorlog, zonder onderscheid van rang, terecht konden vanaf december 1915.

De Princess Royal zal in Talbot House een erkenning uitreiken aan een Belgische vrijwilliger die een lange staat van dienst heeft. Daarna trekt ze naar de traditionele ceremonie onder de Menenpoort in Ieper om 11 uur.

Tyne Cot

In de namiddag gaat ze nog naar Tyne Cot in Zonnebeke en bezoekt ze een workshop van de Commonwealth War Graves Commission. Afsluiten doet ze in Bedford House in Zillebeke.

De jongste maanden kwam haar neef prins William al twee keer naar de Westhoek, waarvan een keer samen met zijn echtgenote Catherine in juli. Ook prins Charles was toen aanwezig om de ceremonies naar aanleiding van de Derde Slag bij Ieper bij te wonen.