R4 in Zwijnaarde gaat 3 keer dicht voor plaatsing 2e Parkbosbrug

De R4 gaat deze maand 3 keer dicht ter hoogte van Zwijnaarde voor de plaatsing van de 2e Parkbosbrug. Dat is een van de ontbrekende schakels van de F7, de fietssnelweg die Gent via De Pinte met Deinze en Oudenaarde verbindt.

Met de fiets over een fietssnelweg van Gent via De Pinte naar Deinze en Oudenaarde rijden: over afzienbare tijd kan het met de voltooiing van de zogenoemde F7. Een van de ontbrekende schakels van die fietssnelweg is de 2e Parkbosbrug over de R4 en de Ringvaart ter hoogte van Zwijnaarde. In de loop van deze maand zal een aannemer de brug plaatsen, met af en toe verkeershinder tot gevolg.

Fase 1

Tijdens de nacht van donderdag 16 november op vrijdag 17 november wordt het eerste deel van de brug over de binnenring van de R4 in Zwijnaarde geplaatst, van aan de De Pintelaan tot aan de reeds geïnstalleerde pijler op de oever van de Ringvaart.

De binnenring gaat hiervoor volledig dicht tussen 22 uur 's avonds en 5.30 uur 's ochtends. Omrijden kan via de N60, de Voskenslaan, de Sint-Denijslaan en The Loop.

Fase 2

Het tweede deel van de brug wordt in de nacht van vrijdag 17 november op zaterdag 18 november geplaatst. Dit deel komt over de buitenring van de R4 in Zwijnaarde, van aan het Maaltepark tot aan de reeds geïnstalleerde pijler op de andere oever van de Ringvaart.

De buitenring gaat hiervoor volledig dicht tussen 22 uur 's avonds en 5.30 uur 's ochtends. Omrijden kan via The Loop en de E40 voor doorgaand verkeer en via de N43 en de N60 voor lokaal verkeer.

Fase 3

Op zondag 19 november wordt tot slot het derde deel van de brug over de Ringvaart zelf geplaatst en ingepast tussen de 2 delen die de voorgaande dagen zijn geplaatst. Dit gebeurt overdag tussen 6 uur en 18 uur. Zowel de binnenring als de buitenring is die dag de hele dag afgesloten. Omrijden kan via dezelfde routes.

De 1e Parkbosbrug is in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 september geplaatst (zie video bovenaan). Een kaart van de provincie Oost-Vlaanderen toont het traject van de F7 en andere fietssnelwegen eens die zullen zijn voltooid.

Meest gelezen