Videospeler inladen...

Rusland viert bescheiden honderdste verjaardag Oktoberrevolutie

Enkele duizenden demonstranten hebben de Oktoberrevolutie gevierd. Het is een van de belangrijkste politieke omwentelingen van de twintigste eeuw in Europa en vond exact honderd jaar geleden plaats. De gebeurtenis werd in Rusland op een bescheiden manier herdacht.

“President Vladimir Poetin zal de dag behandelen zoals elke andere werkdag”, zei zijn woordvoerder Dmitry Peskov. Het programma is dan ook zeer bescheiden gehouden met een bepekt aantal tentoonstellingen en evenementen.

De Oktoberrevolutie werd door enkele duizenden demonstranten gevierd. De weinige herdenkingen die konden plaatsvinden werden door de autoriteiten meteen aangewend om het belang van nationale eenheid en verzoening te benadrukken.

AFP or licensors

De Communistische Partij heeft een bijeenkomst georganiseerd nabij het Kremlin. Daar zouden een aantal duizenden deelnemers bijeengekomen zijn. Ook de linkse nationalistische beweging Ander Rusland, geleid door schrijver Edward Limonov, organiseerde een demonstratie in Moskou. 

(c) copyright newzulu.com
AFP or licensors

Verder hebben weinig Russische kranten de herdenking gevierd. Ze beperkten zich tot commentaren van historici en berichtten over evenementen die niet konden doorgaan.

Rusland is blijkbaar nog steeds niet helemaal in het reine met de Oktoberrevolutie van 1917.

(c) copyright newzulu.com

Meest gelezen