Geen ingewikkelde agenda's meer en geen vlinderdasje meer voor Stromae

In een interview in Humo gunt Paul Van Haver, alias Stromae, een inkijk in zijn privéleven. Muziek staat dan wel op een lager pitje, het hitwonder werkt momenteel samen met zijn vrouw Coralie Barbier aan hun vijfde unisekscollectie. Het typische vlinderdasje laat hij tegenwoordig achterwege. "Ik heb nu zin om op te gaan in de massa", klinkt het nu.

Sinds 2015 heeft Stromae niet meer opgetreden. "Ik heb te vaak op het podium gestaan: 210 keer in twee jaar tijd. Dat was van het goede te veel. De releases en optredens begonnen als een verplichting aan te voelen", zegt hij in een dubbelinterview met Karl Lagerfeld in Humo. Maar stilzitten doet hij allerminst. Hij focust zich op het maken van clips voor andere artiesten en ontwerpt collecties met zijn vrouw Coralie voor hun label Mosaert. De vijfde collectie intussen al, geheel uniseks, en met een eerste show. "Manga", vat Stromae zelf zijn stijl samen. "Ik pik ook kleren uit de kleerkast van Coralie. Ik heb een heel fijne lichaamsbouw, bijna vrouwelijk."

Stromae  scheerde op korte tijd muzikaal hoge toppen en bouwde zorgvuldig zijn imago uit. De nummers "Formidable" en "Alors on danse" zijn wereldbekend, Stromae en zijn vlinderdasje blijven aan elkaar verbonden. Maar die hectische periode blijkt achter hem te liggen: "Ik heb nu zin om op te gaan in de massa, en met dat vlinderdasje val je alleen maar op. Soms heb je zin om uit je personage te stappen."

Stromae legt zich zelf ook geen ingewikkelde dagindelingen meer op. Hij is nog in behandeling voor een reactie op het antimalariamiddel Lariam. Door die reactie maakte hij een psychische decompensatie mee. "Doorgaans begint mijn werkdag rond de middag, schrijven doe ik 's nachts. Ik heb net een  ziekenhuisopname achter de rug. In je hoofd is het één chaos, en je krijgt zware angstaanvallen."