Video player inladen ...

Twee politiewagens crashen in Antwerpen na wilde achtervolging

Twee agenten van de Wegpolitie zijn lichtgewond geraakt tijdens een achtervolging. Hun wagen crashte tegen een betonblok en ramde daarbij ook een voertuig van de collega's van de lokale politie Antwerpen. De verschillende patrouilles probeerden een bestuurder met Nederlandse nummerplaat te klissen.   

Rond de middag rukte een patrouille van de Wegpolitie, vermoedelijk vanuit de Kempen, uit om een auto met Nederlandse nummerplaat halt te laten houden. De bestuurder negeerde de politiewagen en reed plankgas richting Antwerpen.

De achtervolging werd voortgezet in het centrum, nadat de bestuurder de snelweg verliet. Tijdens zijn dollemansrit in de Antwerpse binnenstad kon hij nipt voetgangers en fietsers ontwijken.

Gestolen auto ?

Voor de patrouille van de Wegpolitie eindigde de achtervolging abrupt toen ze tegen een betonblok knalde. Hierbij raakte ook een combi van de lokale politie Antwerpen beschadigd. Uiteindelijk kon de bestuurder van de auto met Nederlandse nummerplaat worden klemgereden. Het zou om een gestolen voertuig gaan.

Uitgerekend enkele uren voor de crash maakte de Antwerpse lokale politie bekend dat er minder ongevallen voorkomen met politievoertuigen in Antwerpen, sinds er een specifieke rijopleiding ingevoerd is.