THE ASSOCIATED PRESS2013

Twitter zet licht op groen voor 280 karakters per bericht

Twitter gaat de mogelijkheid om berichten tot 280 karakters te schrijven algemeen uitrollen. Dat laat de sociaalnetwerksite weten na een testperiode.

Berichten van maximaal 140 karakters: sinds de start van Twitter is dat de limiet waaraan gebruikers van de sociaalnetwerksite zich moeten houden. Binnenkort komt daarin verandering, want iedereen krijgt de mogelijkheid om berichten tot maximaal 280 karakters te schrijven.

De beslissing volgt op een test die Twitter eind september lanceerde en die blijkbaar geslaagd is. "Ons doel was om langere tweets mogelijk te maken en tegelijk de snelheid en bondigheid van Twitter te behouden", zegt de sociaalnetwerksite in een mededeling. "Op basis van de gegeven, kunnen we vandaag delen dat we dit doel hebben bereikt."

Meest gelezen