Eerste vrieskou: afgelopen nacht is zo'n 630 ton zout gestrooid

De strooiwagens zijn afgelopen nacht voor het eerst dit najaar uitgereden. "We hebben zo'n 630 ton strooizout gebruikt", zegt Veva Daniels van het Agentschap Wegen & Verkeer aan VRT NWS. "Het was ook nodig om te strooien."

In grote delen van het land schommelen de temperaturen rond het vriespunt. De strooidiensten zijn afgelopen nacht voor het eerst dit najaar uitgereden. Volgens het Agentschap Wegen & Verkeer is op de Vlaamse snel- en gewestwegen zo'n 630 ton zout gestrooid. "Dat is een normale hoeveelheid voor het begin van de winterperiode", zegt Daniels.

"We hebben de hele nacht gestrooid", klinkt het voorts. Het was volgens Wegen & Verkeer ook effectief nodig om uit te rijden, want de wegdektemperaturen schommelden rond het vriespunt. "Het was zeker nuttig om te strooien om ervoor te zorgen dat de ochtendspits vlot verloopt."

Strooien op de Vlaamse wegen, in 1969 gebeurde dat zo

Videospeler inladen...

Meest gelezen