© VRT

"Beau séjour" krijgt een tweede seizoen

De fictiereeks "Beau séjour" krijgt een tweede seizoen. De makers hebben daarvoor 25.000 euro scenariosteun ontvangen uit het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

In de eerste reeks vond Kato (rol van Lynn Van Royen, foto) haar eigen vermoorde lichaam in een hotelkamer. Ze gaat zelf op zoek naar haar moordenaar. Vijf "zieners" uit haar omgeving (die haar na haar dood nog kunnen horen en zien) spelen een cruciale rol in het verhaal. De reeks, in een regie van Kaat Beels en Nathalie Basteyns, was begin dit jaar te zien op zondagavond op Eén.

De reeks kreeg ook een internationale carrière. Ze werd uitgezonden in Frankrijk en Duitsland en staat ook op de streamingwebsite Netflix. Details over het tweede seizoen zijn nog niet bekend. Het scenario wordt opnieuw geschreven door Sanne Nuyens, Bert Van Dael en Roel Mondelaers.