THE ASSOCIATED PRESS2013

280 tekens op Twitter? Zo zag dat er vandaag uit

Twitteraars kunnen zich voortaan met 280 tekens uitleven. “De wereld vandaag” zat vandaag op de eerste rij en verzamelde de interessantste, grappigste tweets van de dag.

Michel Baeten twittert van in de begindagen van het medium en werd ooit verkozen tot ”meest inspirerende twitteraar van Vlaanderen”. In "De wereld vandaag” vertelde hij wat hij vindt van een eerste dag twitter met 280 tekens.

“In den beginne hadden we 140 tekens en daarmee waren we behoorlijk tevreden. In die 140 tekens konden we complete onzin uitbraken, met wildvreemde mensen ruzie maken en tussendoor wanhopig proberen onszelf interessant te maken in een poging om toch maar aan een lief te geraken. Sommigen slaagden er zelfs in om met amper 140 tekens de mensheid naar de rand van een nucleaire oorlog te tieren. En op het einde van de dag sloten we de boel af en gingen weer verder met ons leven. Het was met andere woorden dolle pret."

"Maar een mens is nooit tevreden met wat hij heeft en de wereld is nu eenmaal een toverbal. Hier staan we nu, met onze meningen die we plots in 280 tekens kunnen gieten. En ja, er is weerstand, zoals er tegen elke verandering aanvankelijk weerstand is. Maar dan zijn we plots drie weken verder en is alles weer bij het oude. Met het verschil misschien dat we nu de kans hebben om twee keer zo hard te lachen, twee keer meer te huilen, dubbel zo intens te kunnen ruziemaken en de poorten naar de polygamie, die zwieren we vrolijk wijd open. Het wordt met andere woorden dolle pret.”