Amazon lanceert Netflix-concurrent Prime in Vlaanderen

De Amerikaanse e-commercegigant Amazon gaat ook bij ons de strijd aan met Netflix en lanceert zijn dienst Prime in Vlaanderen. Fans van The Grand Tour, het paradepaardje van Amazon, kunnen die reeks voortaan legaal bekijken.

Sinds eind vorig jaar was Amazon Prime al neergestreken in Franstalig België, samen met 200 andere landen. Maar de Nederlandstalige markt, Vlaanderen en Nederland, wordt pas vanaf vandaag bediend. Belgische klanten moet vreemd genoeg surfen naar amazon.de/prime, de Duitse website van Amazon. Ze worden er wel grotendeels in het Nederlands aangesproken.

Een abonnement op Prime kost tot eind maart volgend jaar 3,99 euro per maand of 49 euro per jaar. Daarna kost de dienst 5,99 euro per maand. Voor die prijs kunt u bestellingen vanuit de webwinkel van Amazon gratis en snel laten versturen. En krijgt u toegang tot Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Prime Video wil kijkers strikken met onder meer The Grand Tour, de opvolger van de voormalige BBC-reeks Top Gear, en reeksen als Mr. Robot, American Gods, Fear The Walking Dead en Transparent. Sommige reeksen hebben Nederlandse ondertitels, vele andere niet. Daarnaast is er nog Prime Photos, waar u zoveel foto’s kunt opslaan als u wilt.

Populair in Amerika

De Prime-formule, de combinatie van streamingdienst met gratis levering van bestellingen op Amazon, is in de Verenigde Staten ontzettend populair. Volgens schattingen hebben zowat 90 miljoen Amerikanen een Prime-abonnement. Daar is het een logische formule omdat Amazon er dé webwinkel is. Maar of Vlamingen, die eerder shoppen bij Zalando of bol.com, de formule interessant zullen vinden, is nog afwachten.

Amazon gaat dus ook in Vlaanderen Netflix beconcurreren. Het goedkoopste Netflix-abonnement, met een veel ruimere catalogus dan die van Amazon Prime, kost 7,99 euro per maand.