Meest recent

    Reporters

    Behoud de Begeerte eert grote Latijnse dichter Ovidius

    Vandaag is het precies 2000 jaar geleden dat de grote Latijnse dichter Publius Ovidius Naso in vermeende ballingschap zijn laatste adem uitblies. Hij was 54. Behoud de Begeerte brengt vanavond een eerbetoon aan hem in de Bibliotheek Permeke in Antwepren.

    De schrijver van "Metamorphosen" en "Ars Amatoria" was ongetwijfeld een van de allergrootste Latijnse dichters, wiens invloed nog steeds voelbaar is op de westerse cultuur en literatuur. Ovidius werd geëxcommuniceerd omdat hij te vrijpostig over de liefde schreef, tegen moraalridder Augustus in.

    Journaliste en classica Guinevere Claeys spreekt met classicus en Ovidius-liefhebber Patrick De Rynck. Gregory Frateur & Tom Pintens vergrijpen zich aan hedendaagse love songs, waarin Patrick De Rynck de liefdestaal van Ovidius meent te herkennen. Ella Leyers scandeert enkele klassieke teksten van Ovidius.