Blossom books neemt jeugdauteurs Querido over

Een tijd geleden ontstond grote commotie bij het kinderboekenfonds  van WPG-Querido. Tientallen auteurs van kinder- en jeugdboeken pikten de commerciële aanpak van hun uitgever niet langer. De Vlaming Bart Moeyaert was verontwaardigd over de merchandising die gepaard moest gaan met elke nieuwe publicatie. Tientallen auteurs en illustratoren stappen nu over naar een nieuwe imprint onder de vleugels van Blossom Books.  

Blossom Books is een zelfstandige uitgeverij in Utrecht die zich richt op tieners en jongvolwassenen. De kinder- en jeugdboeken komen in een nieuwe onderafdeling terecht, Emmanuel. Bijna 70 schrijvers en illustratoren zetten de stap naar Emmanuel-Blossom, onder hen Guus Kuijer, Toon Tellegen, Joke van Leeuwen en de erven Annie M.G. Schmidt. Of ook Bart Moeyaert naar Emmanuel gaat, is nog niet bekend.

Querido had de meest prestigieuze kinderliteratuurafdeling van Nederland. De nieuwe uitgeverij Emmanuel heeft geen kantoor bij Blossom in Utrecht, maar wordt een zelfstandig bijhuis in Amsterdam. Bedoeling is om kinderen goede boeken aan te bieden, zonder hen om de oren te slaan met poppen, computerspelletjes en andere afgeleide producten. 

Meest gelezen