©vanhool.be

Busbouwer Van Hool gaat 14 trambussen bouwen voor De Lijn

In zijn fabriek in Koningshooikt nabij Lier gaat busbouwer Van Hool 14 trambussen bouwen. De extra lange bussen zullen worden ingezet door De Lijn op de geplande Ringtrambuslijn tussen de Heizel en Brussels Airport.

Het order werd woensdag bekend gemaakt door de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn. De trambussen zijn extra lange bussen die de efficiëntie van een tram combineren met de fexibiliteit van een bus. Het zijn hybride voertuigen (elektrisch en diesel), ze zijn 24 meter lang en kunnen 137 reizigers vervoeren.

Vanaf 2019 moeten die trambussen passagiers vervoeren in de Brusselse Noordrand.  De eerste vier trambussen worden al eind 2018 geleverd, in eerste instantie voor de opleiding van de chauffeurs en de verkenning van de trajecten.

 Het contract heeft een waarde van 12 miljoen euro. "Een betekenisvol order" voor de fabriek in Koningshooikt, waar de voertuigen gebouwd zullen worden, luidt het bij Van Hool. Het is het eerste binnenlandse order voor de Exqui.City-trambussen van de busbouwer. In totaal kreeg hij de voorbije jaren meer dan 200 bestellingen voor de trambus.

Meest gelezen