De Bende van Nijvel slaat voor de laatste keer toe: reconstructie van de bloedige avond in Aalst

Dag op dag 33 jaar geleden, op 9 november 1985, slaat de Bende van Nijvel voor de laatste en bloedigste keer toe in de supermarkt van Delhaize in Aalst. De balans is loodzwaar: 8 mensen werden gedood, 15 anderen raakten gewond. De buit? Amper 737.777 oude Belgische frank - omgerekend zo'n 18.289 euro. Dit is een reconstructie van wat er die avond gebeurde voor, tijdens en na de overval. 

Zaterdag 9 november 1985 net voor sluitingstijd: het is donker buiten en het waait hevig. Het verlengde weekend staat voor de deur en iedereen komt zijn voorraad inslaan aan de vooravond van Sint-Maarten. Ook de Gerechtelijke Politie van Aalst hield die avond haar traditionele Sint-Maartensfeest, waar zowat alle rechercheurs en hun gezin aanwezig waren. Bekijk hier de tijdslijn die minuut per minuut reconstrueert hoe de avond verliep. 

Meest gelezen