Hinder op E19 richting Antwerpen en Ring rond Brussel door wegenwerken

Wie vandaag via de Ring rond Brussel de E19 naar Antwerpen wil nemen, kan maar best rekening houden met verkeershinder. Richting Antwerpen wordt er gewerkt op het stuk van de aansluiting met de Ring tot aan de afrit Vilvoorde Cargo. 

Vanaf vanmorgen 6 uur worden op de E19 richting Antwerpen wegmarkeringen aangebracht. Twee van de vier beschikbare rijstroken zullen daarvoor worden ingenomen, wat gepaard zal gaan met "aanzienlijke hinder".

En niet alleen op de E19. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de file zal terugslaan op de Binnen- en de Buitenring. Ook wie de ring neemt richting Leuven, Namen of Waterloo (Binnenring) of richting Antwerpen (A12) of Gent (Buitenring), zullen mogelijk bijkomende hinder ondervinden.   

Weggebruikers doen er goed aan om voor hun vertrek de verkeersinformatie op de radio en op www.verkeerscentrum.be te raadplegen.

Na de aanpassingen van de markeringen zal er plaatselijk een extra rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer. Bestuurders zullen daardoor - vooral tijdens de avondspits - een verbetering van de doorstroming opmerken op de E19 en op de Ring rond Brussel.

De komende weken staan gelijkaardige ingrepen gepland op de E40 in Groot-Bijgaarden en op de Ring rond Brussel in Strombeek-Bever en Zellik.

Lees meer op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.
   

Meest gelezen