Drie oude Flandria-passagiersschepen gaan onder de hamer

Begin 2016 raakte bekend dat Studio 100 om rendabiliteitsredenen stopte met de uitbating van de Flandria-boten, bij velen bekend van rondvaarten in de Antwerpse haven.  Eigenaar Brabo schakelt nu het veilinghuis Troostwijk in om de schepen te verkopen.

Tot en met 21 november kan iedere kandidaat-koper online een bod uitbrengen op de legendarische, maar al decennia oude schepen.
Het gaat concreet om de Flandria's 1 (bouwjaar 1964), 16 (1951) en 18 (1964). De startprijs is respectievelijk 15.000, 22.500 en 17.500 euro.


"Als internationaal veilighuis maken we internationaal publiciteit, om zo een ruim publiek te bereiken. Er is al interesse uit Frankrijk, Nederland, Turkije, maar ook uit eigen land. We gaan ervan uit dat de uiteindelijke veilingprijs toch een veelvoud zal zijn", zegt veilingmedewerker Joos Dauwe. "De boten zijn nog vaarwaardig en hebben alle attesten. De kans is erg groot - zo'n 90 procent vermoeden we - dat ze naar het buitenland zullen gaan."


Het veilinghuis maakt zich sterk dat er zeker nog mogelijkheden zijn met de boten, en dat ze dan ook meer waard zijn dan hun schrootwaarde.