Een interview met Puigdemont regelen? "We moesten veel geduld hebben en zwijgen"

Een interview met Carles Puigdemont regelen is lang niet eenvoudig. Dat zegt "Terzake"-journalist Willem Van Mullem, na het interview dat de afgezette Catalaanse leider vandaag gaf aan VRT NWS. "Het was een kwestie van veel geduld."

"Zodra we wisten dat Puigdemont in ons land was, hebben we vanop verschillende fronten geprobeerd om zo dicht mogelijk bij hem te raken", zegt Van Mullem in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Dat is niet eenvoudig, want de man heeft niet heel zijn persdienst mee naar hier."

VRT NWS heeft dan ook veel geduld moeten hebben. "We hebben veel telefoontjes gepleegd en pas laat deze namiddag wisten we met zekerheid dat het interview kon plaatsvinden", zegt de journalist. 

"Echte voorwaarden kregen we niet opgelegd. Er zijn uiteraard enkele extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar dat viel al bij al nog mee. Wel kregen we de vraag om discreet te zijn. Vorige week was hij hier ook al voor een interview bij RTBF. Toen hij naar buiten ging, waren er enkele Spaanse journalisten die hem aan het opwachten waren. Dat wilden ze deze keer niet."

Meest gelezen