Gratis hiv-test voor inwoners van Anderlecht

Inwoners van Anderlecht kunnen zich in de maanden november en december gratis laten testen op hiv. Het initiatief van de Anderlechtse schepen voor Gezondheid Jean-Jacques Boelpaepe past in de bewustwordingscampagne over relaties en seks die in Anderlecht loopt van 8 tot 15 november.

Wie zich als inwoner van Anderlecht gratis en anoniem wil laten testen, kan dit op verschillende tijdstippen in november en december. De hiv-sneltest wordt georganiseerd in samenwerking met Plate-forme Prévention Sida en SidAis-Migrants en geeft na enkele minuten al resultaat. 

De test kan op 16 november en 7 december tussen 17.30 en 20.00 uur op het Liverpoolplein. Op 27 november en 4 december kunnen de inwoners terecht in de lokalen van vzw Les Pissenlits in de Bergensesteenweg tussen 18.15 en 20.30 uur. Op 1 december staat er een info-gezondheidsbus aan de ingang van de slachthuizen.

In België is een gratis hiv-sneltest enkel te verkrijgen in het Elisa-centrum in Brussel en het Helpcenter in Antwerpen.

"Aids en de strijd hiertegen vormen spijtig genoeg nog steeds een probleem in ons land, waar drie mensen per dag worden besmet. In Anderlecht proberen de diensten Gezondheid en Gelijke Kansen hier wat aan te doen", aldus schepen Jean-Jacques Boelpaepe.

Op woensdag 8 november kunnen jongeren van 13 tot 17 jaar van 13.30 tot 16.30 uur in de zaal Excelsior in de Eloystraat terecht voor een interactief parcours waar ze van experts informatie krijgen over relaties en seks.

Meer nieuws