Videospeler inladen...

Wereldberoemde Italiaanse televisiekok Antonio Carluccio (80) overleden

De wereldberoemde Italiaanse televisiekok Antonio Carluccio is overleden. Hij is bekend van zijn kookboeken, tv-programma's en restaurants in Groot-Brittannië. De man wordt gezien als mentor van Jamie Oliver. Hij werd 80.

Carluccio is geboren in Vietri sul Mare, in het zuiden van Italië. Het is ook daar dat hij zijn eerste stappen in de culinaire wereld zet. Al begint het wel vrij klein. De man maakt vooral voor zichzelf en zijn kotgenoten lekkere gerechten klaar. 

Op zijn veertigste verhuist Carluccio naar Londen. Terwijl hij er Engels leert, verkoopt hij Italiaanse wijnen. Even later startte hij er een keten van restaurants, onder de naam Carluccio's. Ondertussen zijn er al meer dan 90 filialen. 

Programma's en kookboeken

Zo'n twintig jaar geleden raakte hij echt bekend, onder meer met zijn kookboeken en culinair-historische documentaires over Italië. Vooral het BBC-programma "Two greedy Italians", dat hij samen met Gennaro Contaldo presenteerde, kon op veel kijkers rekenen. 

Carluccio lanceerde eergisteren nog een nieuw recept voor een wintersoep met pasta en bonen. Het recept is terug te vinden op zijn website

Zijn manager heeft het overlijden bevestigd aan verschillende Britse media. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 

Videospeler inladen...

Ook tv-kok Jamie Oliver heeft intussen gereageerd

Meest gelezen