Jommeke-stripmuur in Wilrijk ingewijd

De allereerste keer dat Jef Nys zijn populaire figuur Jommeke tekende, was in Wilrijk. Normaal dan ook dat in Wilrijk een heuse stripmuur gewijd aan Jommeke en de andere creaties van Jef Nys is voorgesteld. De stripmuur is 23 meter lang, en meteen de grootste van Vlaanderen.  

Jef Nys overleed acht jaar geleden. Zijn kleindochter Sarina Ahmad zet sinds 2009 de reeks voort, trouw aan het werk en de ideeën van haar grootvader. Zij realiseerde de reusachtige Jommeke-stripmuur op de hoek van de Heistraat en Fabrélaan in het Antwerpse district Wilrijk. Het gaat om een project van 200 vierkante meter.

De inwijding gebeurde in het gezelschap van kinderen van basisschool Rozenkrans. De tekening is zichtbaar vanop de R11. Eerder eerde Wilrijk zijn illustere inwoner al met de aanwezigheid van Jommeke in de Geitenstoet, en afbeeldingen op kastjes voor nutsvoorzieningen. Opvallend is dat Sarina Ahmad het al lang gesloopte station van Wilrijk heeft getekend. En de jain-tempel. Sarina laat het allemaal niet aan haar hart komen, zij geniet ongegeneerd van een Jommeke-gebakje.