Frans parlement heft onschendbaarheid Marine Le Pen op

In Frankrijk heeft het bureau van het parlement de parlementaire onschendbaarheid van Marine Le Pen, de voorzitster van het Front National, opgeheven. Dat melden verschillende Franse media die bronnen van het parlement citeren.  

In Frankrijk heeft het bureau van het parlement besloten om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van Marine Le Pen, de voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front National. 

De rechtbank van Nanterre heeft een onderzoek geopend naar Le Pen, omdat ze gewelddadige beelden zou hebben verspreid op haar Twitter-account. Le Pen zou in december 2015 op haar Twitter afbeeldingen hebben geplaatst van IS-slachtoffers.

Het bureau van het parlement spreekt zich niet uit over de inhoud van de zaak, maar beschouwt het verzoek van justitie als "ernstig, loyaal en oprecht". Eerder dit jaar besliste het Europees Parlement al om de immuniteit van Le Pen op te heffen. 

Meest gelezen