Meisje danst zich in de kijker tijdens optreden kerkkoor

Strakke lijn, mooi naast en achter elkaar. Bijna onbeweeglijk, al is handgeklap soms wel toegestaan. Maar voor spontaniteit is er vaak weinig plaats in een traditioneel koor. Dat was alleszins niet naar de zin van Loren Patterson uit Dickson, in de Amerikaanse staat Tennessee. Het 6-jarige meisje had lak aan conventies tijdens haar eerste publieke optreden, samen met het plaatselijke kinderkoor waarvan ze deel uitmaakt. Haar enthousiasme werd op Facebook al meer dan 41 miljoen keer bekeken.

Het was het nummer “Old Church  Choir” van Zach Williams dat de jonge Patterson uit de bol deed gaan. Moeder Jennifer zong ook, in een koor dat achter het kinderkoor stond.

Jennifer Patterson op ABC News en Today: "Aan de reacties van het publiek besefte ik wel dat er iets gaande was. Ik zag ook mijn man uitgebreid lachen. Maar omdat ik achteraan stond, wist ik niet dat het om mijn dochter ging. Toen ik nadien de video zag, kon ik mijn ogen niet geloven."

"Maar zo is ze nu eenmaal. Een liedje over God en ze is helemaal mee. Ze zingt voortdurend thuis en dan het liefste liedjes die rond Jezus draaien. We luisteren bovendien veel naar muziek en dit lied van Williams kende ze dan ook goed."

"We krijgen nu vanuit de hele wereld berichten van mensen die zo’n goed gevoel gekregen hebben bij het zien van dit filmpje. Loren zelf is minder onder de indruk. Zij kijkt al uit naar het volgende optreden."

Als u dus hier niet goedgezind van wordt: