JVK

Nieuwe barst ontdekt in Stadsschouwburg Brugge

De ellende in de Brugse Stadsschouwburg is nog niet volledig achter de rug. Bij de controlewerken in het gebouw, die nodig waren nadat afgelopen zaterdag een deel van het plafond naar beneden viel in de centrale hal, is een nieuwe barst ontdekt op dezelfde verdieping.

De schouwburg gaat morgen wel terug open voor bezoekers, maar toch worden alle risico’s vermeden. Aan de nieuwe barst en op de plaats waar het plafond eerder al naar beneden viel, komen vangnetten en extra stutmateriaal.

Op die manier wil het stadsbestuur elk risico op eenzelfde scenario zoals afgelopen weekend vermijden. Toen viel het pleisterwerk naar beneden vlak aan de toiletten. Het was een groot geluk dat toen niemand gewond raakte.

De komende tijd komt er extra onderzoek naar de barst. Daarbij zal worden onderzocht wat de oorzaak is van de barst. Van een structureel probleem is volgens de eerste vaststellingen geen sprake. De meest voor de hand liggende optie is dat de barsten ontstonden door werken in het gebouw eerder deze zomer. Dat ging gepaard met trillingen, wat de schade zou kunnen verklaren. Gevaar voor bezoekers is er met de extra beveiliging niet.

Meest gelezen