Parijs belooft alles te doen om een zelfmoordpoging van Salah Abdeslam te verhinderen

De Franse minister van Justitie Nicole Belloubet heeft bevestigd dat er gevreesd wordt dat terreurverdachte Salah Abdeslam een zelfmoordpoging zal ondernemen. Abdeslam is de enige overlevende dader van de aanslagen van Parijs op 13 november 2015. Hierbij kwamen 130 mensen om het leven. 

Als enige overlevende dader van de aanslagen van Parijs is Abdeslam voor Frankrijk van essentiële waarde om de waarheid achter de feiten te acherhalen. 

Sinds zijn aanhouding en overlevering aan Frankrijk zit de terreurverdachte opgesloten in de gevangenis van Fleury-Mérogis, een dertigtal kilometer ten zuiden van Parijs. Daar zit hij in een speciale isoleercel met meerdere camera's. Een regime dat een zware impact zou hebben op zijn mentale gezondheid. Er wordt dan ook gevreesd dat Abdeslam nog voor de start van zijn proces zelfmoord zou kunnen plegen. 

Belangrijk dat Abdeslam proces kan bijwonen

"We doen er alles aan om een mogelijke zelfmoordpoging te verhinderen, zegt de Franse minister van Justitie Nicole Belloubet tijdens een interview met nieuwszender LCI. "Camera's volgen hem 24 uur op 24 uur in een van de meest gesurveilleerde isoleercellen van het land", gaat ze verder. "We stellen alles in het werk om er zeker van te zijn dat hij zijn eigen proces kan bijwonen", besluit de minister.  

De minister liet nog weten dat er nog steeds geen datum is vastgelegd voor het proces in Frankrijk. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen