Peppe Giacomazza: "Carluccio drie dagen geleden nog gehoord, we gingen samen kerst vieren"

Een warme man die niet altijd gelukkig was in zijn leven. Zo omschrijft Njam-tv-kok Peppe Giacomazza de wereldberoemde Italiaanse kok Antonio Carluccio, die vandaag overleed. "Ik heb hem drie dagen geleden nog gehoord."

Rond 15 uur deze namiddag kreeg Giacomazza een telefoontje van de broer van Carluccio. De boodschap? De beroemde kok is overleden, wellicht aan een hartstilstand. "Ik schrok heel hard", zo zegt Giacomazza in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Het wordt een dag van veel tranen, denk ik."

"Ik heb Carluccio drie dagen geleden nog gehoord", zo gaat de kok voort. "We belden om af te spreken. We zouden elkaar zien op 27 december bij hem thuis om Kerstmis te vieren. Hij voelde zich grieperig, zei hij."

Carluccio was mijn mentor, mijn tweede vader. Het wordt een dag van veel tranen. 

Giacomazza kent Carluccio "meer dan goed", zo zegt hij zelf. "Het was mijn mentor, mijn tweede vader. De man heeft niet altijd een vrolijk leven gehad. Zijn tweelingsbroer stierf toen hij 11 jaar was. De twee waren aan het voetballen, toen de bal in de vijver viel. De broer wilde de bal gaan halen en verdronk. Het was een van de pijnlijkste zaken uit zijn leven."

"Het was een schitterende man", zo zegt hij nog. "Het was een warme man, die wel veel pijn in zich had. Hij was zeker niet altijd gelukkig in zijn leven."

Het was een warme man, die wel veel pijn in zich had.

Meest gelezen