Prins Laurent gaat niet naar Te Deum op Koningsdag

Prins Laurent zal er volgende week niet bij zijn tijdens het Te Deum ter gelegenheid van Koningsdag. Dat laat de woordvoerder van het Paleis weten. Een reden voor zijn afwezigheid wordt niet gegeven.

Tijdens het Te Deum in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal  in Brussel wordt op 15 november traditioneel de koning gevierd. Het koningspaar zelf is daar nooit aanwezig, maar de andere leden van de koninklijke familie krijgen wel een uitnodiging. Prins Laurent heeft laten weten dat hij afwezig zal zijn.

Het is niet zo ongewoon dat een lid van de koninklijke familie niet ingaat op  de uitnodiging. Twee jaar geleden bleef Laurent ook weg. Vorig jaar was de broer van koning Filip er wel, toen viel zijn koele reactie tegenover zijn moeder erg op.