Rajoy: "Ik ga absoluut akkoord met Charles Michel, mijn enige gesprekspartner in België"

De Spaanse premier Mariano Rajoy kan zich volledig vinden in de verklaring van premier Charles Michel in de Kamer vanmorgen. "We moeten de onafhankelijkheid van de Belgische en Spaanse rechters respecteren", klinkt het op Twitter.

Michel kwam vanmorgen in de Kamer­commissie Binnenlandse Zaken tekst en uitleg geven over het standpunt van de Belgische regering in de Catalaanse kwestie. "Ik kan me niet mengen in de scheiding der machten. Het gerecht moet zijn werk doen", liet hij daar optekenen.

Zijn Spaanse collega Rajoy laat op Twitter weten daar "volledig mee akkoord te gaan". "We moeten de rechtsstaat respecteren en daarom de onafhankelijkheid van de Belgische en Spaanse rechters."

Opvallend: in zijn tweet benadrukt Rajoy dat Charles Michel "zijn enige gesprekspartner in België" is. Daarmee lijkt hij de uitspraken van de  regeringspartij N-VA wat in de hoek te zetten.