Studio Brussel

Tom Barman en CJ Bolland zetten punt achter Magnus

Tom Barman en CJ Bolland stoppen met Magnus. De beslissing viel al een jaar geleden. "Look at us now" is de afscheidssingle.  

"Ons werkritme is zeer traag en zeer kostelijk", legt Tom Barman uit op Studio Brussel. "Onze volgende plaat zou aan dit tempo pas tegen 2024 uitkomen. Als albumband stoppen we ermee, maar ik ga wel nog met CJ Bolland werken. Veel muziek wordt nu heel snel gemaakt. Dat is geen waardeoordeel, maar een observatie. Wij werken zo niet en we hebben allebei ook nog andere projecten."

CJ Bolland wil graag zijn solocarrière in de techno opnieuw oppikken, die nu "al lang genoeg op pauze heeft gestaan". Van Tom Barman komt er nieuw werk van TaxiWars aan. Hij werkt ook aan zijn tweede langspeelfilm en dan is er natuurlijk dEUS nog.

"Als je iets met Magnus doet, teken je weer voor 2 jaar", zegt Barman. "De tour met de live band (met o.a. Tim Vanhamel, foto in tekst) was wel super plezant, dat ga ik echt missen.  Ik vind ook het drama van een afscheid wel leuk, ik heb dat nog nooit gedaan. Dit is nieuw voor ons."  

Werchter 2015 was voor Barman het hoogtepunt. Voor CJ Bolland was het "de intensiteit van de AB". "Ik heb nog nooit zoveel stress gehad als daar. Selah Sue heeft daar toen ook nog meegezongen met ons." Magnus zal volgende zomer nog optreden, maar details zijn er nog niet.  

Concertphotographers.be

"Toen Tim Vanhamel met de muziek van "Look at us now" afkwam, wist ik: dit is een afscheidsnummer", zegt Tom Barman.  "Het is zeer positief, maar het zijn moeilijke, verwarde tijden en dat zit ook in de tekst van het nummer."