Vallende sterren op vraag? In Japan experimenteren ze volop

Vallende sterren die enkel per toeval kunnen worden gezien? Binnenkort is het - misschien - verleden tijd. In Japan experimenteren ze momenteel namelijk met vallende sterren op vraag. 

De Japanse start-up ALE lanceerde vorig jaar al het idee van de "vallende sterren op vraag". Vandaag kwamen er meer details op een persconferentie. 

Concreet wil het bedrijf binnen de twee jaar een kleine satelliet de ruimte insturen op een hoogte van 400 kilometer. Die satelliet zal er metalen bolletjes afschieten die dan verbranden in de atmosfeer. Iets wat vergelijkbaar is met de meteoren die normaal als vallende sterren te zien zijn. 

Het bedrijf plant alvast een eerste test boven Hiroshima in 2019. Als alles volgens plan verloopt, kan het bedrijf zorgen voor een schouwspel van vallende sterren tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Video player inladen ...