Videospeler inladen...

Viviane De Muynck: "Er wordt soms respectloos omgegaan met acteurs"

Actrice Viviane De Muynck is het niet eens met de kritiek van verschillende recensenten op de nieuwste film "Vele hemels boven de zevende". Dat zegt ze in "Van Gils en Gasten" op Eén. "Er wordt vrij respectloos omgegaan met acteurs."

De film "Vele hemels boven de zevende" van Jan Matthys is sinds vandaag te zien in de bioscoop. Het gaat om een verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. Hoewel er ook positieve geluiden te horen zijn, klinken de meeste recensies niet bepaald positief. 

"Ik heb die recensies ook gelezen", zegt De Muynck daarover in "Van Gils en Gasten" op Eén. "Ik vind dat er soms vrij onrespecvol wordt omgegaan met acteurs in films. Iedereen speelt hier de pannen van het dak. Ik heb zoveel respect voor wat Brit (Brit Van Hoof, nvdr.) daar doet, want het is echt geen makkelijke rol."

 Iedereen speelt hier de pannen van het dak.

Zijzelf speelt in de film de rol van een hoogst bemoeizuchtige moeder, die haar dochter de de muren opjaagt. "Tijdens de première hoorde ik veel mensen lachen met alles wat ik zei en deed in de film. Ik dacht dat ik de bal volledig missloeg. Maar na de vertoning kwamen heel wat vrouwen naar mij. Ze bedankten mij om zo goed hun moeder na te spelen", zo lacht ze. 

De film gaat over een weinig gevoelige moeder die zelf in het verleden gekwetst is door de omstandigheden en die nu op haar beurt mensen pijn doet. Daardoor is de vrouw erg alleen. Ze heeft een blinde vlek voor wat haar jongste dochter meemaakt. Brit Van Hoof speelt het personage Eva, dat erg dicht bij auteur Griet Op de Beeck staat. De film gaat over incasseren, zelfkennis, verwerken, verzwijgen, doorgaan en veranderen

Meest gelezen