Aartsbisschop De Kesel moet getuigen op assisenproces

Aartsbisschop Jozef De Kesel is opgeroepen als getuige op het assisenproces tegen Ivo Poppe. De diaken uit Wevelgem wordt verdacht van minstens 10 moorden en de moord op zijn moeder. De Kesel was bisschop van Brugge toen de zaak in 2014 naar buiten kwam.

De diaken zit sinds mei 2014 in de cel. Hij wordt ervan verdacht dat hij tussen 1978 en 2011 minstens tien terminale patiënten gedood heeft. In die periode was hij verpleger en nadien ook pastoraal medewerker in het vroegere Heilig Hartziekenhuis in Menen. De man is nu beschuldigd van moord en het onwettig uitoefenen van geneeskunde. Hij bekende dat hij de mensen heeft vermoord, maar volgens hem heeft hij de terminaal zieke mensen uit hun lijden verlost en gebeurde dat enkel op vraag van de patiënten zelf.

Bisschop van Brugge

De verdediging stelde 38 mogelijke getuigen voor, onder wie Jozef De Kesel. De aartsbisschop was bisschop van Brugge toen de zaak in 2014 naar buiten kwam. Het proces start op 22 januari 2018.