Dominique Strauss-Kahn en Benjamin Brafman AP

Advocaat van Strauss-Kahn gaat Harvey Weinstein verdedigen

Benjamin Brafman, een topadvocaat uit New York, gaat Hollywoodproducer Harvey Weinstein verdedigen. Dat heeft een woordvoerder van Weinstein bekendgemaakt en Brafman bevestigt het nieuws ook zelf.

Brafman is 69 en een van de bekendste advocaten van de VS. Hij heeft eerder al Dominique Strauss-Kahn verdedigd. Strauss-Kahn, toen de baas van het Internationaal Monetair Fonds, werd er door een dienstmeisje van een hotel in New York van beschuldigd dat hij haar aangerand zou hebben.  Uiteindelijk liet de aanklager de aanklacht tegen Strauss-Kahn vallen omdat er getwijfeld werd aan de geloofwaardigheid van het dienstmeisje. Strauss-Kahn kwam tot een overeenkomst met de vrouw.  

Daarnaast behoorden ook de rappers Sean "Diddy" Combs en Jay Z en popster Michael Jackson al tot het cliënteel van Brafman. De advocaat heeft bevestigd dat hij al een tijd aan de verdediging van Weinstein werkt.   

"We geloven niet dat een veroordeling van Mr. Weinstein nakend is", laat een woordvoerder weten via een persbericht.  "We geloven dat we zullen kunnen aantonen dat geen van de aantijgingen gerechtvaardigd zijn."  Voor de zaken in New York wordt Weinstein ook nog bijgestaan door advocaat Blair Berk.  

Meer dan 80 vrouwen hebben intussen al verklaard dat Weinstein hen seksueel geïntimideerd, aangerand of verkracht heeft gedurende de voorbije 30 jaar. Weinstein blijft bij de verklaring dat hij nooit seks gehad heeft met iemand zonder wederzijdse toestemming.