Belga wordt enige nieuwsbron van gratis krant Metro

De gratis krant Metro zit in moelijke papieren, en dat is geen woordspeling. Zoals alle nieuwsmedia in ons land, publiceert Metro nu al veel berichten en foto's van Belga, en betaalt daar uiteraard voor. Die Belga-berichten zijn absoluut noodzakelijk. Belga gaat vanaf 1 januari 2018 de zeven nieuwspagina's van de krant invullen. Voorts zal Belga Metro helpen met advies en faciliteiten.  

Metro is een populaire gratis krant, op klein formaat, met beknopte berichten. De krant ligt in de spoorwegstations en op verscheidene andere openbare plaatsen. Er bestaat een Nederlands- en een Franstalige editie, en de krant verschijnt niet in het weekend en tijdens vakantieperiodes.

Er werken 15 journalisten voor Metro, vanop de redactie in de Ravensteingelarij in Brussel. Op dit ogenblik is Metro eigendom van "Het Vlaams Mediahuis" en de groep Rossel. Belga neemt in januari Metro gedeeltelijk over. Dat kost Belga geen geld, zegt het persagentschap.  

In het kader van de interne reorganisatie gaan vier vaste Metro-journalisten op de Belga-redactie werken, als freelancer. De elf anderen blijven werken op hun redactie-adres, ze verzorgen onder meer de lay-out. Die vijftien journalisten hebben nog niet gereageerd, ze willen eerst meer informatie.