Belga

Boekenbeurs verwelkomt 100.000e bezoeker in Antwerp Expo

De 81e editie van de Boekenbeurs heeft de deuren opnieuw geopend na een pauze van drie dagen. Vandaag is de 100.000e bezoeker in de bloemen gezet. Karen Claes was de gelukkige die een bos bloemen en voor 100 euro aan boeken in ontvangst mocht nemen.

De 81e Boekenbeurs in Antwerp Expo is donderdag na drie sluitingsdagen weer geopend voor het publiek en heeft intussen de kaap van 100.000 bezoekers gerond. Karen Claes was de gelukkige 100.000e en werd door organisator Boek.be samen met haar man en twee kinderen in de bloemetjes gezet bij het binnenkomen.

Ze kreeg naast een bos bloemen en een drankje ook voor 100 euro aan boeken naar keuze aangeboden op de stands van uitgevers WPG en VKB.

De Antwerpse Boekenbeurs duurt dit jaar voor het eerst twee weken, maar sloot dus tussendoor wel drie dagen lang de deuren. Die nieuwe aanpak is erop gericht minder al te rustige dagen te hebben voor de standhouders en de vele medewerkers. Zo wil de organisatie ook meer inzetten op dagen waarop er normaal gezien heel veel bezoekers langskomen zoals weekend- en feestdagen.

De Boekenbeurs loopt nu nog tot zondag. De komende dagen komen nog bekende namen langs als Carlos Luis Zafon, Nico Dijkshoorn, Marc Legendre en Jeroen Olyslaegers.

Meest gelezen