James Arthur Photography

Crevits over onderwijshervorming: "September 2018 is geen fetisj"

In het Vlaams Parlement heeft minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) verklaard dat september 2018 "geen fetisj" is om de onderwijshervorming door te voeren.  Verschillende onderwijskoepels hebben al laten verstaan dat ze de huidige deadline onhaalbaar vinden. 

In de septemberverklaring van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) stond nog zwart op wit dat er geen uitstel kon komen voor de onderwijshervorming. Die zou normaal gezien op 1 september 2018 van start moeten gaan. Maar zowel het katholiek onderwijs als het gemeenschaps- en het stedelijk onderwijs hebben al laten verstaan dat die deadline onhaalbaar is.

Of de deadline wordt opgeschoven is nog niet beslist, maar minister Crevits laat vandaag wel verstaan dat september 2018 "geen fetisj" is. Ze verklaart dat in een antwoord op een parlementaire vraag van Jos De Meyer (CD&V), Caroline Gennez (sp.a) en Koen Daniëls (N-VA). 

"We moeten goed vooruit in de dossiers. Ik wil dat er hard wordt doorgewerkt. Het is een kans van nu of nooit", aldus minister Crevits. "Je kan altijd redenen vinden om niets te doen. Je kan altijd problemen vinden. Maar problemen moet je proberen op te lossen", klinkt het. 

Crevits is bezig met een overlegronde met alle betrokken partijen om te zien hoe haalbaar september 2018 is, daarna komt het dossier op de tafel van de Vlaamse regering.