Een driekwartsbroek, bretellen en een regenjas: zo ziet de nieuwe "Doctor Who" eruit

De BBC heeft een eerste foto vrijgegeven van de look van de nieuwe "Doctor Who". Hoofdrolspeler Jodie Whittaker draagt onder meer een blauwe driekwartsbroek, gele bretellen en een lange regenjas.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de opnames begonnen van de nieuwe reeks van "Doctor Who". Die krijgt met Jodie Whittaker niet alleen een nieuwe hoofdrolspeler, het titelpersonage zit ook in een heel nieuw kleedje.

Een foto van de BBC toont Whittaker in de outfit die ze in het nieuwe seizoen van de iconische sciencefictionserie zal dragen. De actrice valt op in een blauwe driekwartsbroek, gele bretellen, een donker topje met horizontale regenboogkleuren en een lange regenjas. Met stevige bruine schoenen moet haar personage zowat elk terrein aankunnen.

Fans hebben de outfit al meteen geanalyseerd. Zo zien ze gelijkenissen met de kostuums die Robin Williams en Pam Dawber in die andere sciencefictionserie "Mork & Mindy" droegen. Anderen zien de bretellen dan weer als een knipoog naar de tijd dat Matt Smith de hoofdrol in "Doctor Who" speelde en daarbij eveneens bretellen droeg.

Whittaker zal voor het eerst in "Doctor Who" opduiken in de komente kerstspecial. Daarin neemt huidig hoofdrolspeler Peter Capaldi afscheid van de serie.