Federale milieu-inspectie haalt 9 houtkachels uit de handel

9 houtkachelmodellen zijn na inspectie uit de handel gehaald omdat ze niet conform de wetgeving blijken te zijn.  

Het gaat om de kachel Vulcanus, die verkocht werd bij Monsieur Bricolage; de kachel Denver, die verkocht werd bij Hubo; de kachels Atomium plus, Castilla plus, Boston plus, Madrid plus en de modellen Luis plus, Malaga plus en Rioja plus, die verkocht werden bij Brico, Hubo, Monsieur Bricolage en Gamma.

"Deze kachels stoten immers meer fijn stof en CO2 uit dan de andere kachels. Ze zijn schadelijk voor het milieu en hun slecht energetisch rendement heeft een impact op de opwarming van het klimaat", aldus de milieu-inspectie. De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft op zijn website de lijst gepubliceerd van kachels die voldoen aan de regelgeving.

Meest gelezen