Geens engageert zich persoonlijk in dossier Bende van Nijvel

"Ik wil mijn persoonlijk en blijvend engagement uitdrukken om  de zaak in de goede richting te duwen." Dat zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Volgens de burgemeester van Aalst is het dossier over de Bende  van Nijvel "jarenlang onprofessioneel" onderzocht.

"Twee jaar geleden hebben we de verjaring van dit dossier verlengd", aldus Geens. "Toen was er voor de zaak niet veel belangstelling. Laat ons er kracht uit halen dat we dat hebben gedaan."

Tijdens een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel haalde de burgemeester van Aalst, Christoph D'Haese (N-VA), uit naar Justitie. "Het gebeurt wellicht niet vaak vanop een begraafplaats dat we justitie tot de orde van de dag moeten roepen, maar het is dringend nodig.  Ik zou uw geweten willen wakker schudden."

Geens erkent "dat de horizon al te lang verduisterd is", maar wil zijn "persoonlijk en blijvend engagement uitdrukken om met de middelen die ter beschikking staan, de zaak in de goede richting te duwen."

Meest gelezen