Houdt Duitse actrice Katrin Lohmann stand in "De slimste mens"?

Ooit was Karl-Heinz Lambertz, gewezen minister-president van de duitstalige gemeenschap, jurylid in "De slimste mens". Nu is er een Duitse deelnemer, actrice Katrin Lohmann. U kent haar van "De Ronde" van Jan Eelen, waarin ze bloemenmeisje en zus van een slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf speelde, en van nog enkele sterke bijrollen in films en feuilletons. Ze kijkt evenwel zelf nooit naar de Vlaamse televisie, tja...  

Katrin Lohmann nam het op tegen "De slimste" van gisteren, Elodie Ouedraogo, en Bjorn Soenens die op tactiek de finale overleefde en nu zijn favoriete oranje boots had aangetrokken. Na "De galerie" stond Elodie, die een off-day had, op 128 punten, Bjorn op 331 en Katrin op 348. Ganz toll! Elodie haalde iets van haar achterstand in met haar fragment van "Het collectief geheugen", over het huwelijk van voetballer Carasco met miss België Noémie Happart in Luik.

Maar Bjorn gaf in een mum van tijd vijf juiste antwoorden over zijn beeldfragment: Patti Smith die tevergeefs "A hard rain's gonna fall" probeert te zingen tijdens de uitreiking van de Nobelprijs literatuur aan de afwezige auteur van dat prachtlied, Bob Dylan. Katrin kon met een paar antwoorden over "Twin Peaks" niet meer naast Soenens klimmen. Hij is vandaag de winnaar.

In de finale kwamen Elodie en Katrin in elkaars buurt. De beslissende vraag ging over "Icarus". Elodie herinnerde zich nog dat dit verhaal over "de zon" en "vleugels" gaat. Maar Katrin wist dat het een mooie brok Griekse mythologie is. Elodie verdwijnt uit het programma, maar duikt wellicht weer op tijdens de finaleweek. Maandag doet acteur Filip Peeters mee.

Meest gelezen