Spacey wordt vervangen door een grote naam: Christopher Plummer, de ster uit "The sound of music"

Kevin Spacey wordt weggemonteerd uit film die nog moet uitkomen

Acteur Kevin Spacey wordt volledig weggeknipt uit de film van regisseur Ridley Scott die later dit jaar uitkomt. Alle scènes uit "All the money in the world" waarin Spacey (58) te zien is, worden opnieuw ingeblikt met acteur Christopher Plummer (87), onder meer bekend van zijn hoofdrol in filmklassieker "The sound of music".

Plummer wordt zo snel mogelijk op de set verwacht, want alle opnames waren eigenlijk al afgerond. Ook zijn tegenspelers Mark Wahlberg en Michelle Williams moeten enkele scènes opnieuw inblikken, zo vertellen enkele leden van de filmcrew aan AP. Regisseur Ridley Scott maakt zich sterk dat zijn film alsnog op 22 december in de zalen kan komen, zoals gepland. Scott heeft de reputatie snel en efficiënt te werk te gaan.

Scotts "All the money in the world" gaat over de kidnapping van een jongen van 16, wiens moeder zijn rijke grootvader J. Paul Getty, probeert te overtuigen om het losgeld te betalen. Niet Spacey maar Plummer zal J. Paul Getty vertolken. Volgens insiders wilde regisseur Ridley Scott sowieso liever Plummer casten voor die rol, maar werd hij onder druk gezet om een grotere Hollywoodnaam aan te trekken. Filmmaatschappij Sony zou verrast zijn door de wissel van de wacht, maar steunt Scott in zijn keuze.

"All the money in the world" moest eigenlijk volgende week in
wereldpremière gaan in Los Angeles. Maar omdat Spacey na beschuldigingen van aanranding en seksuele intimidatie in het oog van een mediastorm terechtkwam, werd die release uitgesteld. Spacey werd ook al ontslagen door Netflix, na vijf seizoenen van succesreeks "House of cards". Spacey wordt niet vervangen, Netflix heeft ervoor gekozen om de serie stop te zetten. Ook zijn management heeft hem de rug toegekeerd. En de International Emmy Award voor zijn hele carrière krijgt Spacey evenmin.

Wie is Christopher Plummer?

Plummer, 87 al, is een Canadese acteur met een lange staat van dienst. Hij is een van de meest gelauwerde theateracteurs in het Engelse taalgebied. Eind jaren 50 stond hij voor het eerst op een filmset. Plummer acteerde zich de filmgeschiedenis in met zijn rol kapitein Von Trapp in The Sound of Music uit 1965. Pas in 2010 werd hij voor het eerst genomineerd voor een Oscar, voor beste mannelijke bijrol. Een beeldje dat hij pas twee later effectief won.

Filmreporter Ward Verrijcken: "Uitzonderlijk"

VRT NWS-filmjournalist Ward Verrijcken reageert verbaasd op het nieuws. "Straf dat dit gebeurt, en zéér uitzonderlijk ook. Bijna te ongelofelijk om waar te zijn, zegt hij. "Vooral omdat regisseur Ridley Scott vasthoudt aan de release eind december. De Oscarkansen van deze film zullen instant stijgen."

Meest gelezen