Loïc Nottet wint MTV EMA voor beste Belgische artiest

Loïc Nottet, die in 2015 ons land vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival met "Rhythm Inside", heeft de MTV Europe Music Award gewonnen voor beste Belgische act. Met die nationale award maakt Nottet ook kans op de prijs voor "Best Worldwide Act", tijdens de EMA's die zondag worden uitgebereikt.

Nottet ontving zijn award woensdagavond tijdens de MTV EMA "pre-party" in Plein Publiek in Antwerpen. Hij nam het in de categorie Best Belgian Act op tegen Lost Frequencies, Coely, Bazart en Oscar And The Wolf. De Waalse zanger kan aanstaande zondag dus nog eens in de prijzen vallen op de MTV EMA's in Londen. Daar maakt hij kans op de titel "Best Worldwide Act".

Tijdens de grote liveshow passeren een hele reeks pop- en rocksterren de revue. Onder meer Shawn Mendes, Demi Lovato, U2, The Killers en Liam Payne zullen er optreden. Zangeres Rita Ora presenteert de show, die vanaf 21 uur wordt uitgezonden op MTV.