Video player inladen ...

Nieuw meldpunt rond Bende van Nijvel opgestart

Vanaf vandaag kunnen getuigen die informatie of tips hebben over de Bende van Nijvel, terecht bij een nieuw meldpunt. Het gaat om een e-mailadres bij het federaal parket. Er komt ook nog een apart e-mailadres waar slachtoffers terecht kunnen met vragen over het onderzoek.

Slachtoffers en nabestaanden hadden gisteren al opgeroepen om zo'n meldpunt in het leven te roepen, omdat er de laatste weken weer heel veel tips binnenlopen. Advocaat Jef Vermassen legde gisterenavond in "De afspraak" uit dat hij iemand in dienst heeft die full-time bezig is met het verwerken van tips. Vermassen zei vervolgens dat donderdag het meldpunt besproken is en dat het vanaf vrijdag operationeel zal zijn. 

info.b-nijvel@just.fgov.be

Dat meldpunt werd vandaag effectief gelanceerd. Het gaat om een e-mailadres bij het federaal parket: info.b-nijvel@just.fgov.be. De procureurs benadrukken dat de bestaande communicatiekanalen, waaronder het groene nummer 0800/30300 van de federale politie, blijven bestaan.

Naast het meldpunt voor tips, komt er ook nog een apart e-mailadres voor slachtoffers. Ze kunnen er terecht met al hun vragen over het onderzoek.